Verdachte steekpartij Schagen langer in voorlopige hechtenis. 25-jarige man is nog steeds de enige die is aangehouden

Casper Duin
Schagen

De 25-jarige man die verdacht wordt van de steekpartij op vrijdagavond 12 november in Schagen, blijft langer in voorlopige hechtenis.

De raadkamer van de rechtbank Noord-Holland besloot woensdag om de voorlopige hechtenis van de 25-jarige verdachte uit Schagen met 45 dagen te verlengen. De verdachte zit op dit moment in beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Ondertussen is het onderzoek naar de steekpartij die avond in de omgeving van de Rembrandtlaan nog in volle gang. Om die reden doet het openbaar ministerie (OM) in deze fase geen mededelingen over de mogelijke toedracht van het incident. ,,Inmiddels hebben zich enkele getuigen gemeld bij de politie. Die informatie zal vanzelfsprekend worden meegenomen in het onderzoek, maar ook over de inhoud daarvan doen we geen mededelingen’’, zo reageert een woordvoerster van het OM.

Op dit moment is de 25-jarige man die vastzit de enige verdachte die is aangehouden. Bij de steekpartij raakten twee mannen van 30 en 34 jaar gewond. Een derde aanwezige 36-jarige man was bij de vechtpartij in zijn gezicht gewond geraakt.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.