Trainer Willem-Jan Kroon mist plezier en vertrekt per direct bij derdeklasser SV Koedijk

Aan de resultaten ligt het vertrek van trainer Willem-Jan Kroon niet. Zo won zijn team onlangs nog de derby van Vrone.

Aan de resultaten ligt het vertrek van trainer Willem-Jan Kroon niet. Zo won zijn team onlangs nog de derby van Vrone.© Foto Martin de Haan

Kees van Dalsem
Koedijk

Willem-Jan Kroon is per direct gestopt als hoofdtrainer van SV Koedijk. De 34-jarige oefenmeester uit Heerhugowaard stond niet meer met plezier op het veld van de derdeklasser. Zijn voorganger Roy Rowinkel neemt tijdens de komende wedstrijd tegen Sporting Krommenie plaats op de bank.

Willem-Jan Kroon was bezig aan zijn tweede jaar bij Koedijk. De jonge trainer nam het in seizoen 2020/2021 over van Rowinkel. „Bij mijn aanstelling hadden we het goed voor elkaar. We hadden twee verzorgers, een keeperstrainer en ik had een assistent, maar nadat vorig seizoen de competitie werd onderbroken, stopte eind 2020 bijna de hele technische staf. Dit seizoen begonnen we zonder verzorger en keeperstrainer en moest ik overal zelf achteraan. Ik heb een aantal keren gevraagd wanneer er bijvoorbeeld een verzorger kwam - verschillende spelers hadden een blessure - en steeds kreeg ik te horen dat de club er mee bezig was.”

Kroon merkte dat hij daardoor met steeds minder plezier op het veld van Koedijk stond. „Ik heb mezelf een spiegel voorgehouden en na lang nadenken besloten om te stoppen. Ik heb met mijn volle verstand gekozen voor Koedijk, maar we hebben dit jaar een kleine gekregen en ik was liever bij mijn gezin dan op de club.”

Voor Kroon betekent dit niet het einde van zijn nog jonge carrière als hoofdtrainer. „Nee, zeker niet, daarvoor vind ik het spelletje te leuk. De komende seizoenen heb ik besloten om geen hoofdtrainer meer te worden, maar over een andere functie bij een club valt altijd te praten.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen