Expositie Betaalbare Kunst bij Galerie Kunst 2001

Papier-maché van Lidia Verschoor

Papier-maché van Lidia Verschoor

Van onze verslaggever
Badhoevedorp

Zeven kunstenaars laten van 26 november tot en met 19 december hun werk zien in Galerie Kunst 2001.

De expositie Betaalbare Kunst is een jaarlijkse terugkerende traditie die bezoekers de kans biedt om kunst aan te schaffen waar ze niet hun hele vermogen aan kwijt zijn. Een deel van het verkoopbedrag komt ten goede aan het werk van Galerie Kunst 2001, een vrijwilligersorganisatie die kunst laagdrempelig wil maken.

Sommige exposanten hebben al vaker deelgenomen aan de - volgens de organisatie - bij het publiek zeer populaire jaarlijks terugkerende expositie.

(Tekst gaat door onder de foto)

Werk van Evelien de Kruyf

Werk van Evelien de Kruyf

De deelnemende kunstenaars zijn Petrus Griepink met keramiek, Evelien de Kruyf met glas(blaas)kunst, Joke Laan toont haar schilderijen, Cees Smit laat grafiek, tekeningen en schilderijen zien, Lidia Verschoor is aanwezig met schilderijtjes en werk van papier-maché, Martijn Weesing toont zijn grafiek en houtdruk en Anneke Westerbos haar sieraden.

Er zou een feestelijke opening zijn zondag om 16.00 uur, maar die is geannuleerd wegens de stijgende coronacijfers. De galerie is wel gewoon geopend. Bezoekers dienen zich aan de dan geldende coronamaatregelen te houden. Een QR-code is verplicht, net als het dragen van een mondkapje.

Galerie Kunst 2001 is gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp aan de Snelliuslaan en geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur. De expositie kan ook op afspraak worden bezocht.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen