Ondanks de coronadip gaat de prijs van een bootkaartje naar Texel niet omhoog. ’Dit betekent dat de prijs van het bootkaartje in 2022 lager is dan in 2002’

De Texelstroom vertrekt uit de veerhaven van Den Helder.

De Texelstroom vertrekt uit de veerhaven van Den Helder.© Archieffoto Peter van Aalst

Anja Roubos
’t Horntje

Ondanks het lage aantal bootpassagiers in 2020 als gevolg van de coronapandemie gaat TESO de vervoerstarieven met ingang van komend jaar niet verhogen. ’Dit betekent dat de prijs van het bootkaartje in 2022 lager is dan in 2002’, meldt de veerdienst trots.

TESO acht het besluit verantwoord op basis van het financiële langetermijnplan. ,,Dit is de succesvolle uitkomst van het ’eigen veerdienst’-model waarin de aandeelhouders het belang van een optimale bereikbaarheid van Texel laten prevaleren boven andere belangen’’, zegt directeur Cees de Waal.

,,Daardoor kan TESO zuiver functioneren als een gebruikersorganisatie die in het belang van al haar passagiers voortdurend streeft naar verdere verbetering van de prestatie op de kernwaarden veiligheid, continuïteit, kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid’’, aldus De Waal.

Traditiegetrouw wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering aan het eind van het kalenderjaar bekendgemaakt wat er in het nieuwe jaar met de vervoerstarieven gaat gebeuren. Op dit moment is echter nog niet bekend wanneer de algemene vergadering van aandeelhouders van TESO over het boekjaar 2020-2021 zal plaatsvinden. Omdat het niet lang meer duurt voordat het jaar om is, is besloten om de reizigers nu alvast te informeren over de prijs van het bootkaartje.

Binnen enkele weken wordt besloten of de aandeelhoudersvergadering net als in 2020 noodgedwongen een online editie wordt of toch een fysieke vergadering in Sporthal TXL.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.