FC Purmerend wint zondag, voorspelt Sander Jong. De Purmerland-speler kan ook niet anders, want bij die club is zijn schoonvader trainer. ’Anders kom ik er niet meer in’

Purmerland-voetballer Sander Jong.

Purmerland-voetballer Sander Jong.© Eigen foto

Ron Weinbrecher
Purmerland

Sander Jong (25) voelt zich niet geheel vrij om volledig zijn eigen keuzes te maken qua voorspellingen. Hij legt uit: ,,Bart Hoogland, de trainer van FC Purmerend, is mijn schoonvader. Dan kan ik in deze toto moeilijk zeggen dat zij niet gaan winnen, dan kom ik er niet meer in...”

De centrale verdediger van Purmerland ziet zijn ploeg nu op de laatste plaats staan in de vierde klasse. ,,We hoeven echt niet te degraderen”, is zijn stellige overtuiging. ,,We missen nog wat ervaring. De groep bestaat uit veel jonge spelers en die zijn keihard bezig om beter te worden. We krijgen nog veel te veel goals tegen. We hebben er allemaal vertrouwen in dat het goed komt. Dat blijkt wel uit de sfeer in de groep, die is uitstekend.” Hoewel Jong zo langzamerhand ook wat meer de overtuiging krijgt dat zaterdagvoetbal de toekomst is, heeft de verdediger het naar zijn zin bij de club. ,,Ik voel me erg goed bij Purmerland. Wat er volgend seizoen gebeurt, zien we wel.” Hij laat zijn licht schijnen over Purmerland, IVV en de ploeg van zijn schoonvader.

Purmerland-SC Dynamo

,,Een heel lastige wedstrijd, maar je moet nooit van tevoren de handdoek in de ring gooien. We hebben deze week keihard getraind en gaan met een wat gewijzigde tactiek de wedstrijd in. Dynamo is een goede ploeg en de verwachting is toch wel dat die het spel gaat bepalen. Op basis van instelling kunnen we deze wedstrijd winnen. We moeten keihard werken en iedereen moet eigenlijk zaterdag lekker vroeg naar bed gaan.”

IVV-Theole

,,Knap hoor dat IVV zo hoog staat. Ik heb de statistieken even bekeken en nu blijkt dat allebei de ploegen nog niet verloren hebben. Ik denk dat beide teams ongeslagen blijven en dus wordt het 2-2.”

Purmerend-Nieuw West United

,,Purmerend en Nieuw West United krijgen weinig goals tegen, maar scoren ook weinig. Toch gaat Purmerend met 1-0 winnen. Ook omdat Bart mijn schoonvader is, die gun ik natuurlijk de drie punten.”

Danny Persijn van Monnickendam trof het vorige week niet. Niet alleen verloor hij met zijn ploeg ruim van Nootdorp, wat hij niet had verwacht, ook zijn voorspellingen dat ZOB en Marken zouden winnen kwamen niet uit.

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Sander Jong van Purmerland

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen