’Ferdy R. van Loterijverlies is geen Sywert van Lienden’

Zwolle

De miljoenen euro’s van gedupeerde kopers van loten van de Staatsloterij die binnenstroomden bij Loterijverlies zijn van haar oprichter Ferdy R., zei zijn advocaat woensdag in de strafzaak. R. uit Bergen wordt verdacht van verduistering van 2,8 miljoen euro.

„Ferdy R. is geen Sywert van Lienden die stelde niets te gaan verdienen. Loterijverlies was een commerciële actie pur sang”, zei advocaat Dennis Wolters in de rechtszaal in Zwolle. Hij verwees naar het ideële motief rond de verkoop van mondkapjes door Van Lienden.

De 41-jarige R. richtte de stichting en gelijknamige bv Loterijverlies op nadat hij had ontdekt dat de Staatsloterij de winstkansen te hoog voorspiegelde. Na het winnen van de rechtszaak tegen de Staatsloterij stroomden tienduizenden gedupeerde lotenkopers toe die mee wilden doen met een claim.

Ze betaalden een inschrijving „en wisten dat ze dat geld niet terug zouden krijgen”, zei de advocaat. Volgens het Openbaar Ministerie verduisterde R. de miljoenen door een bedrijf van hem op Guernsey valse facturen naar de bv te laten sturen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen