Brand bij woning aan Steengracht in Den Helder; pand werd eerder dit jaar beschoten [update]

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

1 / 3
Internetredactie
DEN HELDER

Bij een woning aan de Steengracht in Den Helder heeft donderdagochtend een brand gewoed. Het gaat om de woning waar eerder dit jaar op is geschoten.

Voor de brand is er een knal gehoord door buurtbewoners. Wat er precies is ontploft, moet nog worden onderzocht. Ook is nog niet duidelijk of er een verband is met het schietincident op 11 april

„Het onderzoek is in volle gang, dus we kunnen dit nu nog niet zeggen”, aldus een woordvoerder van de politie.

Meerdere politie-eenheden zijn ter plaatse, evenals de forensische eenheid. Medewerkers van de explosievendienst zijn ook binnen geweest voor onderzoek.

De brandweer is meerdere malen ter plaatse geweest om de brand blussen. Het vuur laaide namelijk steeds op.

Lees ook: Meerdere woningen beschoten aan Steengracht in Den Helder [video]

(Tekst gaat door onder foto)

© GLOCALmedia

Voor de schietpartij op 11 april zijn drie verdachten, waaronder de ex-vriendin van de bewoner van het pand. In een zitting in augustus zou ze volgens het Openbaar Ministerie haar ex-vriend naar de deur hebben gelokt, waarna er werd geschoten. De 23-jarige Denise van D. wordt dan ook gezien als de opdrachtgever van deze moordpoging.

Lees ook: Bewoner van huis aan Steengracht werd naar de voordeur gelokt en toen onder vuur genomen. Denise van D. wordt gezien als opdrachtgever, twee mannen uit Den Helder als de schutters

© GLOCALmedia

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.