Leerlingen Et Buut en Westerkim beginnen na de kerstvakantie in het nieuwe schoolgebouw

De achterkant van het nieuwe schoolgebouw, bij de Parkstraat.

De achterkant van het nieuwe schoolgebouw, bij de Parkstraat.© foto mediahuis

De voorkant, gezien vanaf de Provincialeweg.

De voorkant, gezien vanaf de Provincialeweg.© foto mediahuis

1 / 2
Koos Reitsma
Zaandam

,,Het gaat bijna gebeuren’’, schrijft Annemiek van Duinen, directeur van basisschool Et Buut aan de ouders. Na de kerstvakantie kunnen leerlingen en leerkrachten eindelijk gebruik maken van het nieuwe schoolgebouw.

,,Als alles goed gaat’’, voegt ze er aan toe. Want er is al te vaak iets tussengekomen.

Het vreugdevolle nieuws betreft ook basisschool de Westerkim. Want beide scholen delen het nieuwe schoolgebouw. En er is bovendien ruimte voor de kinderopvang van Freekids en TintelTuin. Met elkaar vormen de scholen en de kinderopvang straks het integraal kindcentrum IKC Overtuinen.

Er wordt voorlopig nog hard gewerkt aan het gebruiksklaar maken van het gebouw en aan de buitenruimte, waar inmiddels verharding is aangebracht. Op dit moment worden de fietsenrekken geplaatst, op het gedeelte naast het Volkspark. De daadwerkelijke verhuizing vindt plaats op donderdag 23 en vrijdag 24 december. Het oude schoolmeubilair hoeft dan overigens niet mee, want er is inmiddels nieuw besteld en geleverd. De kinderen zijn op beide verhuisdagen vrij.

,,Uiteraard zijn we afhankelijk van externe partijen’’, stelt Van Duinen tenslotte nog maar eens. ,,Inmiddels is gebleken dat nooit honderd procent garanties kunnen worden afgeven, maar voorlopig ziet het er naar uit dat we deze planning halen.’’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen