Tien finalisten voor bakwedstrijd Dijk en Waardse lekkernij met Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven.

Robèrt van Beckhoven.© Foto ANP

Roel van Leeuwen
Noord-Scharwoude

Tien ’bakkers’ maken nog kans op de winst in de bakwedstrijd ’Robèrt laat Dijk en Waard Bakken’. Zaterdag is de ontknoping.

De bakwedstrijd is een initiatief van Dijk & Waard Events, een club ondernemers uit Heerhugowaard en Langedijk. Zij bedachten dat Dijk en Waard een variant moest krijgen van de Bossche Bol. Inwoners van Dijk en Waard konden zich inschrijven voor de wedstrijd met hun recept voor een Dijk en Waardse lekkernij.

Uit de ingezonden recepten zijn tien ’bakkers’ geselecteerd. Het gaat om: Puck Tamis, Marita en Remco Cramer, Frans Vendel, John Beerse, Iris de Boer, Marijke Goet, Witte van Capellen, Annika van Haften, Michelle Molenaar-Engeringh en Lonneke Jaspers.

Zij zullen hun baksels zaterdag in De Burg in Noord-Scharwoude presenteren aan de jury en genodigden.’s Middags zal de winnaar bekend worden gemaakt en wordt bekend wat de Dijk en Waardse lekkernij is.

Wethouders Jasper Nieuwenhuizen (Langedijk) en John Does (Heerhugowaard), de bakkerijen Jos Rood (Heerhugowaard) en Jonker (Langedijk) en hoofdjurylid Robèrt van Beckhoven (bekend van Heel Holland Bakt) hebben de ingezonden lekkernijen tijdens een voorselectie beoordeeld op diverse aspecten. Zo is onder meer gekeken hoe makkelijk de lekkernijen zijn te produceren en of ze te verkopen zullen zijn.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen