Iris de Blok wil best wat betalen voor de waterschade aan de schoolboeken, maar de volle mep...

© archieffoto ANP

Ed Brouwer

Mopperdemopper. Iris Blok uit Egmond aan Zee ligt in de clinch met VanDijk schoolboeken. Die had na het inleveren van de lesboeken van dochter Jill 139,70 euro gerekend omdat drie lesboeken waterschade hadden. Beleid bij VanDijk.

Blok: ,,Ik heb absoluut niets tegen het vergoeden van schade, maar het betalen van de nieuwwaarde vind ik niet passend, want Jill was minimaal de tweede of derde gebruiker van de boeken.” Op internet worden dezelfde boeken voor de helft aangeboden, zag ze. Na vergeefs klagen en om duur incassogezeur te voorkomen, betaalt mevrouw Blok. Gefrustreerd vraagt ze ons: kan dit zomaar?

Ja. In de leveringsvoorwaarden van VanDijk staat dat klanten aansprakelijk zijn voor schade aan lesmateriaal. Als VanDijk nieuwe boeken moet kopen, moet deze de volle mep betalen, dus onlogisch is de regel niet. Maar we snappen het gevoel van Iris Blok ook en vragen VanDijk of die misschien toch een handreiking wil doen. Dat wil het bedrijf, en hoe: ze storten die 139,70 euro terug. ,,Wij gaan ervan uit deze zaak zo tot ieders tevredenheid te hebben opgelost.” Jazeker!

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.