AZ neemt afscheid van verdediger Timo Letschert: ’Beter dat hij elders een toekomst zoekt’

Timo Letschert wordt gewisseld na zijn blunders tegen FC Twente.© Foto ANP

Jeroen Haarsma
Jablonec nad Nisou

AZ neemt afscheid van verdediger Timo Letschert. Hij is door trainer Pascal Jansen al niet meer geselecteerd voor het Conference League-duel met Jablonec.

Op een vraag over het ontbreken van Letschert in Tsjechië antwoordde Jansen woensdagmiddag tijdens de persconferentie: ,,In overleg is besloten dat het beter is dat Timo elders een toekomst zoekt.’’ Volgens Jansen is er de ’laatste dagen’ een gesprek geweest tussen de centrumverdediger en de club. De conclusie was dat Letschert niet meer in actie zal komen voor AZ.

Jansen geeft aan dat zowel club als speler niet tevreden was. ,,En hij zit in een fase van zijn carrière waarin hij wil spelen’’, aldus Jansen.

Spelersbus

Letschert kwam eerder dit seizoen in opspraak, toen hij na de wedstrijd tegen FC Twente niet in de spelersbus stapte, maar met eigen vervoer naar huis ging. Dat was niet zo afgesproken met de club. In die verloren wedstrijd ging Letschert behoorlijk in de fout bij twee doelpunten en werd hij al snel gewisseld door Jansen. Sindsdien kiest de trainer voor Pantelis Hatziakos als centrumverdediger naast Bruno Martins Indi en vervulde Letschert een bijrol.

Het vertrek van Letschert betekent wel dat Jansen met Sam Beukema nog maar één volwaardig alternatief heeft in het centrum van de defensie.

Of het contract van Letschert wordt ontbonden, weet Jansen niet. ,,Dat is tussen de club en de speler.’’ Een andere optie is dat AZ probeert Letschert te verkopen in de winterstop. Letschert heeft bij AZ nog een contract tot de zomer van 2023. De verdediger uit Broek in Waterland kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van het Duitse Hamburger SV.

Donderdagavond speelt AZ in de Conference League tegen Jablonec. Bij een gelijkspel plaatst AZ, dat in de competitie twaalfde staat, zich als groepswinnaar voor de volgende ronde.

Luister ook de podcast over AZ:

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen