De geschiedenis herhaalt zich: Olympia Haarlem stunt weer tegen SDO in de beker

Keeper Ronald van der Giezen in actie tegen SDO.© Foto Studio Kastermans

Rinus van der Lugt
Bussum

Het ging een stuk moeizamer dan twee jaar geleden, toen Olympia Haarlem hoofdklasser SDO met 1-3 uitschakelde. Maar nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd, plaatste de formatie van trainer Barry Tjeertes zich door het beter nemen van strafschoppen toch voor de volgende bekerronde.

Natuurlijk was de blijdschap groot bij de Haarlemmers, maar toch was Tjeertes ontevreden dat zijn ploeg het op strafschoppen had laten aankomen. Dat de ploeg uit Bussum bevreesd was voor de kracht van de bezoekers, mag wel blijken uit het feit dat de technische staf de spelers opdracht had gegeven een verdedigende stelling in te nemen.

,,Wij hebben in de eerste helft alleen maar op de helft van SDO gebivakkeerd”, concludeerde Tjeertes. ,,Wij waren toch wel een beetje verrast door hun strijdwijze, omdat je niet verwacht dat een hoofdklasser bang is voor een derdeklasser.”

Hoewel de bezoekers een uitstekende eerste helft speelden, verzuimden ze in dit bedrijf verder van de thuisploeg weg te lopen. ,,De kansen hebben wij ervoor gehad”, aldus Tjeertes. Verder dan een benutte strafschop van Jeffrey van der Berg kwam Olympia niet. Youssef Blel had nog voor de rust de 0-2 op zijn schoen, maar deze speler zag zijn schot via de binnenkant van de paal het veld weer inkomen. Hoewel het overwicht van Olympia Haarlem na de hervatting minder was, was het toch Blel die met een fraaie actie Lionel Frederik in staat stelde de 0-2 binnen te tikken.

Pas in het laatste kwartier besloot de thuisploeg alles of niets te gaan spelen. Tot ontsteltenis van Tjeertes vielen in de laatste vijf minuten de 1-2 en 2-2 achter doelman Ronald van der Giezen in de touwen. ,,Twee harde peren naar voren die nog goed vallen ook”, mopperde de trainer. ,,Maar gelijk na de wedstrijd zeiden de spelers al dat zij de strafschoppen gingen winnen.”

Dat bleek geen grootspraak, want omdat iedereen zijn strafschop benutte en doelman Van der Giezen tweemaal de juiste hoek koos, bleek voetbal deze avond toch nog gerechtigheid te kennen.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen