Hoorn steeds meer in de plus met coronabesmettingen: woensdag 107 nieuwe gevallen

Coronavirus.© Foto Mediahuis

Ronneke van der Genugten
Hoorn

Het aantal Covid-19-besmettingen in regio West-Friesland stijgt per dag.

Woensdag 24 november zijn er in totaal 290 nieuwe gevallen bij gekomen. Dit blijkt uit de cijfers van het RIVM.

Hoorn is met 107 nieuwe besmettingen de snelste stijger; dinsdag werden er nog 80 besmettingen genoteerd. Gevolgd door gemeente Medemblik, met 75 coronabesmettingen op woensdag ten opzichte van 56 op dinsdag.

In gemeente Enkhuizen werden 30 nieuwe gevallen geregistreerd, 3 meer dan de dag daarvoor. Gemeente Koggenland kende een bescheiden stijging van 1 geval: hier werden woensdag 33 coronabesmettingen genoteerd, een dag daarvoor dus 32.

De gemeenten Drechterland en Opmeer kennen een lichte daling in het aantal besmettingen. In Opmeer werden woensdag 18 nieuwe coronabesmettingen genoteerd, een dag eerder waren dit er 19. Drechterland kende een daling van 2 gevallen: 27 op woensdag ten opzichte van 29 op dinsdag.

In de gehele regio zijn in de maand november geen Covid-19-overledenen geregistreerd. In Drechterland was er op 19 november voor het laatst sprake van een ziekenhuisopname. In gemeente Enkhuizen moest iemand door corona op 21 november worden opgenomen in het ziekenhuis, in Koggenland was dit een dag later het geval.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen