Vrouw uit Warmenhuizen gaf in goed vertrouwen haar doorgeknipte betaalpas af aan ’bankmedewerker’. Niet veel later werd er met die pas in Amsterdam bijna 3000 euro opgenomen

Casper Duin
Warmenhuizen

Een oudere vrouw uit Warmenhuizen is eind juli het slachtoffer geworden van spoofing. Van haar bankrekening werd vervolgens op diverse locaties in Amsterdam voor bijna drieduizend euro gepind.

De politie is op zoek naar de man op de camerabeelden die op 23 juli met de pinpas van de vrouw geld opnam in Amsterdam. Wie de man op de foto’s herkent, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie.

De bejaarde vrouw uit Warmenhuizen werd die dag gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Deze vertelde de smoes dat criminelen de bankrekening van de vrouw aan het leeghalen waren. Dit zou voorkomen kunnen worden door de bankpas door te knippen en af te geven aan de bank. Iemand van de bank zou dan de pas op komen halen. Zo werd de vrouw de dupe van spoofing.

(Tekst gaat door onder de foto)

Kort nadat de bankpas was afgegeven aan een ’medewerker van de bank’, werd er bijna drieduizend euro van haar rekening gehaald op locaties in Amsterdam.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen