Marius M. (35), de man die de moord in Bergen aan Zee geïnitieerd zou hebben, voorlopig niet op vrije voeten

Een 45-jarige Colombiaan werd in Bergen aan Zee neergeschoten en overleed een paar kilometer verderop midden op straat.

Een 45-jarige Colombiaan werd in Bergen aan Zee neergeschoten en overleed een paar kilometer verderop midden op straat.© Archieffoto Michel van Bergen

Suzanne Rijnja
Bergen aan Zee

Marius M. (35), volgens het Openbaar Ministerie de initiator van de moord in Bergen aan Zee afgelopen februari, is voorlopig niet op vrije voeten. Dat geldt ook voor verdachten Haik A (43) en Aram K. (29).

De advocaten van de drie verdachten pleitten er maandag in de rechtbank voor dat hun cliënten hun rechtszaak in vrijheid (onder voorwaarden) kunnen afwachten. De rechter heeft besloten dat dit geen optie is, bijvoorbeeld vanwege het vluchtgevaar en het risico dat ze weer de fout in gaan.

Het drietal blijft in ieder geval tot de regiezitting, waarin het verdere rechtsproces wordt gepland, vastzitten. Die is op 13 januari komend jaar.

Negen verdachten

Het OM verdenkt in totaal negen personen van de poging tot ontvoering en moord op de 45-jarige Colombiaan die op klaarlichte dag werd doodgeschoten in Bergen aan Zee, een afrekening in het drugscircuit. Van die negen verdachten zijn er nog twee spoorloos. Vijf van de verdachten zitten vast en twee zijn opgepakt en weer vrijgelaten. Ze zijn nog wel verdachten in de zaak.

Lees ook: Onderzoek naar drugsmoord in Bergen aan Zee is zo goed als klaar. ’Alleen nog getuigen verhoren die hun auto’s ter beschikking hebben gesteld’

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen