Uitstel door corona geen afstel: nu echt een lintje voor Warmenhuizer postcommandant Emiel Burger

Een stralende Emiel Burger krijgt behalve een flink boeket de bijbehorende onderscheiding uitgereikt door burgemeester Marjan van Kampen.

Een stralende Emiel Burger krijgt behalve een flink boeket de bijbehorende onderscheiding uitgereikt door burgemeester Marjan van Kampen.© Foto Pierre Mettes/gemeente Schagen

Richard Zut
Warmenhuizen

Hij had ’m allang verdiend, maar nog niet gekregen. Maandagavond kreeg Emiel Burger, postcommandant van Brandweerkorps Warmenhuizen dan eindelijk het lintje opgespeld dat hem bijna een jaar eerder was toegedicht door Koning Willem Alexander.

Dat geduld een schone zaak is bleek toen burgemeester Marjan van Kampen maandagavond naar de brandweerkazerne van Warmenhuizen kwam om Burger alsnog de toegezegde Koninklijke onderscheiding uit te reiken.

De woorden ’eindelijk’ en ’allang’ staan er niet voor niets. Want al op woensdag 30 december 2020 hoorde Emiel Burger dat hij was benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit voor zijn grote inzet als vrijwillige brandweerman voor de post Warmenhuizen. Burgemeester Van Kampen moest dat destijds telefonisch aan hem mededelen, in verband met de toen geldende coronamaatregelen. Om allerlei redenen heeft het uiteindelijk tot maandagavond geduurd voordat hij zijn onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

Hij was er niet minder blij mee. Burger is sinds 23 oktober 1988 een bijzonder actief en betrokken lid van de vrijwillige brandweer post Warmenhuizen. Hij heeft de rang van brandmeester en vervult de functie van manschap, bevelvoerder en postcommandant.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen