Sportpark De Vork wordt walhalla voor beachsporten

Wethouders Annette Groot (links) en Jasper Nieuwenhuizen passen elkaar de bal toe op De Vork.

Wethouders Annette Groot (links) en Jasper Nieuwenhuizen passen elkaar de bal toe op De Vork.© Foto aangleverd

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Sportpark De Vork in Heerhugowaard zal in het voorjaar van 2022 beschikken over beachvelden. Deze kunnen niet alleen voor beachvolleybal, maar ook voor andere sporten als beachhandbal, beachhockey of beachvoetbal worden gebruikt.

De gezamenlijke ambitie van volleybalverenigingen Relay uit Langedijk en Ardea uit Heerhugowaard om beachvolleybal als breedtesport te realiseren binnen de nieuwe gemeente Dijk en Waard, heeft geleid tot de aanleg van de multifunctionele beachvelden op het sportpark.

Maandag werd het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de nieuwe sportfaciliteit die niet alleen door de twee verenigingen zal worden gebruikt. De beachvelden worden breder ingezet. Voor andere sporten en ook voor het (speciaal) onderwijs. De gemeente stelt dat de multifunctionele sportfaciliteit het sportklimaat in de gemeente Dijk en Waard zal bevorderen.

De gebruikers van de zandvelden kunnen gebruik maken van de kleedkamers en de kantine van MHC. De gemeente is eigenaar van de beachvelden die worden beheerd, onderhouden en geëxploiteerd door Heerhugowaard Sport NV.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen