Jip Pankras lijsttrekker voor Senioren Hollands Kroon. Wethouder Mary van Gent is lijstduwer, ze wil niet in de gemeenteraad

Jip Pankras door de leden gekozen tot lijsttrekker van Senioren Hollands Kroon.

Jip Pankras door de leden gekozen tot lijsttrekker van Senioren Hollands Kroon.© Foto gemeente Hollands Kroon

Winnie van Galen
Wieringerwerf

Jip Pankras, de huidige fractievoorzitter van Senioren Hollands Kroon, is door de leden gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.

De tweede plaats wordt ingenomen nieuwkomer Kitty Pronk (59) uit Breezand. De derde plek is voor huidig raadslid Pim den Herder uit Westerland. Op de lijst met vijftien kandidaten staan vijf vrouwen, onder wie zittend wethouder Mary van Gent. Zij gaat als lijstduwer de verkiezingen in omdat ze niet in de gemeenteraad terecht wil komen, maar als wethouder verder wil, afhankelijk van de verkiezingsuitslag. „Als ex-wethouder moet je naar mijn mening niet in de gemeenteraad willen zitten.”

De leden van senioren Hollands Kroon brachten afgelopen zaterdag in de Cultuurschuur in Wieringerwerf hun stem uit. Op de lijst staan verder: Arnold Philipsen (4), Gerrit Roos (5), Piet Dijkstra (6), Marjan Roskam-Schrale (7), Klaas Huijbers (8) Trudy de Kruijf-Welboren (9) Andreas Naber (10), Jacqueline Duijzers (11), Dirk Olij (12), Co Wisse (13), Mary van Gent (14) en Piet Bruijstens (15). Op de lijst komen de namen van de huidige SHK-raadsleden Peter Meijer en Henk Koomen niet meer voor.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.