Ten Hag: ’Ik richt me op Ajax, de rest leidt alleen maar af’

Erik ten Hag.

Erik ten Hag.© AFP

ANP
WAALWIJK

Erik ten Hag, succesvol en gewaardeerd trainer van Ajax, kreeg na afloop van de klinkende zege bij RKC Waalwijk (0-5) enkele vragen over zijn nabije toekomst.

Na het ontslag eerder op zondag van de Noorse coach Ole Gunnar Solskjaer bij Manchester United viel zijn naam al snel in Britse media. Ten Hag wilde er bij ESPN desgevraagd niet veel over kwijt.

"Ik kan er niks mee, ik ben met deze ploeg bezig", benadrukte hij. "We hebben een heel mooie selectie en willen veel bereiken dit seizoen. We willen heel lang meestrijden en niet alleen meestrijden, maar ook voor titels gaan. Dat zit er met deze ploeg in. Daar richt ik mij op. Of ze niet hoeven te bellen? Wat ik zeg, ik richt me op daar waar ik ben en ik ben bij Ajax. Daar zit al mijn concentratie en de rest leidt alleen maar af."

Ten Hag: "Ik verwacht van mijn spelers dat ze bij Ajax zijn en dan moet ik als trainer ook het goede voorbeeld geven. Of ik dus minimaal tot het einde van het seizoen bij Ajax blijf? Ja, je kunt erover blijven doorgaan, maar het is wel een rare vraag. Ik weet niks, ik heb niks gehoord, dus ik hoef me daar ook helemaal niet mee bezig te houden. Ik richt me alleen op Ajax en nogmaals, dat verwacht ik ook van mijn spelers. Dus dan moet ik dat zelf ook doen."

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen