FC Volendam slaat weer in de slotfase toe. Invaller Douiri matchwinnaar met late treffer in Utrecht [video]

Richard Walraven
Utrecht

Gemakkelijk ging het niet voor FC Volendam maandagavond bij Jong Utrecht. Maar niet voor het eerst dit seizoen wist de koploper van de eerste divisie in de slotfase haar slag te slaan. Dankzij een late treffer van invaller Achraf Douri werd na twee gelijke spelen op rij weer eens gewonnen: 0-1.

Lees ook: Een Duitse overwinning met een Marokkaans sausje. Volendam slaat weer toe in slotfase en wint dankzij treffer Achraf Douiri met 1-0 van Jong Utrecht

FC Volendam startte met de van een blessure herstelde Filip Stankovic tussen de palen en Martijn Kaars in plaats van Ibrahim el Kadiri op de linkervleugel. Bij Jong Utrecht vierde Remco Balk zijn rentree na een langdurige absentie vanwege corona.

Jong FC Utrecht was beducht voor de aanvalskracht van de Volendam. De thuisclub trok zich bij balverlies terug op eigen helft en maakte de ruimtes op het toch al kleine veld minimaal. Volendam slaagde er niet in daar een bres in te slaan. Het bleef daardoor voor rust speldenprikken van Ayman Sellouf voor Jong Utrecht en kansjes voor Boy Deul en Gaetano Oristanio.

Utrecht durfde na rust meer initiatief te nemen en dat maakte het spelbeeld een stuk levendiger. Maar tot treffers leidde het niet. Met nog een klein half uur te spelen greep Volendam-trainer Wim Jonk in. Met Lequincio Zeefuik voor Oristanio bracht hij een vierde spits in. Dat leek al snel effect te sorteren. Maar Utrecht-doelman Fabian de Keijzer keerde de schoten van Mühren en Achraf Douiri, die Martijn Kaars had afgelost. Even later liepen Damon Mirani en Brian Plat elkaar in de weg bij een hoge bal voor het doel. Het resultaat was dat de bal naast huppelde.

Daardoor leek de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Maar in de slotfase kon arbiter Joey Kooij uit Oostzaan toch naar het midden wijzen. Achraf Douiri tikte een voorzet op maat van Daryl van Mieghem achter De Keijzer.

Scoreverloop: 82. Douiri 0-1.

Jong Utrecht: De Keijzer; Huizing (87. Eersteling), Meissen, Mukeh, Zagre; Lottin, El Azrak (63. Rijks), Ikeshita (87. Venema); Mallahi, Balk, Sellouf (87. Maddy).

FC Volendam: Stankovic; Kasius, Brian Plat, Mirani, James; Oristanio (63. Zeefuik), Deul, Twigt (74. Alex Plat); Van Mieghem, Mühren (88. Eerdhuijzen), Kaars (63. Douiri).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen