Aanhouding en flinke schade aan kunstgrasveld Telstar na vuurwerkincident tijdens wedstrijd tegen ADO Den Haag: ’Er zat daar ook een ballenjongen van twaalf. Straks krijgt die een fakkel in zijn nek’

Milo Lambers
Velsen-Zuid

De politie heeft een aanhouding verricht wegens het vuurwerk dat afgelopen vrijdag tijdens de wedstrijd Telstar - ADO Den Haag op het veld werd gegooid. Het kunstgrasveld van Telstar is flink beschadigd.

De politie heeft naar aanleiding van het incident in de omgeving meerdere personen staande gehouden en ook vuurwerk in beslag genomen, zo laat een woordvoerder weten aan deze krant. Een persoon, een 28-jarige man uit Zoetermeer, werd aangehouden omdat hij verboden vuurwerk in zijn bezit had. De KNVB zal mogelijk kijken of de personen een stadionverbod krijgen.

Stadionbeheerder Joeri Leenaars van het BUKO Stadion geeft aan dat veel stukken van het kunstgras zijn weggeschroeid. ,,Die fakkels zijn zo heet dat het kunststof wordt weggeschroeid. De schade zit vooral aan de zijkanten van het veld. Dat zullen we moeten vervangen. Dat gaat de komende tijd gebeuren. We hebben nog een aantal stukken liggen. We knippen de vervuilde stukken weg en vervangen die met nieuwe platen.”

Lees ook: Telstar pas in de problemen tegen ADO Den Haag nadat duel kwartier is stilgelegd door vuurwerk op het veld [video]

Het vuurwerk werd na een halfuur het veld opgegooid. Op basis van de kleuren van de rookprojectielen moesten het wel aanhangers van ADO Den Haag zijn die de aandacht op zich wilden vestigen. Leenaars baalt er stevig van. ,,De fakkels werden van buiten naar binnengegooid. Er zaten daar ook gewoon een fotograaf en een ballenjongen van twaalf. Straks krijgen die een fakkel in hun nek. Je helpt je club hier ook helemaal niet mee. Die zet je alleen maar in een negatief daglicht.”

Hoe groot de financiële schade is, vindt Leenaars moeilijk in te schatten. Op wie de schade wordt verhaald is ook niet duidelijk.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen