Van de veerboot vol gas naar de stoplichten. 113 kilometer per uur over een smalle weg, waar je ook nog moet invoegen. En dat in een Fiat Panda

Marten Visser
Den Helder

Het is een stukje van niks: van de veerboot van Teso naar de stoplichten op de Hoofdgracht in Den Helder.

Je mag er niet harder dan vijftig kilometer per uur, maar het is mogelijk om er met meer dan het dubbele overheen te racen. Dat stelt wijkagent Reinier Schurer van Den Helder zaterdag vast.

Hij meldt op Instagram dat de politie met enige regelmaat controleert wanneer het Texelverkeer in Den Helder van de boot af komt. Er rijden dan een paar honderd auto’s over aanvankelijk twee rijbanen, die voor de stoplichten moeten ’ritsen’ op één baan. ’Verkeersongevallen die ontstaan tijdens dat invoegen of kop-staartaanrijdingen zijn geen zeldzaamheid en dus controleren we hier zo nu en dan’, aldus Schurer op Instagram.

Dragstrip

De weg vanaf de veerboot van Teso, je mag er maar vijftig per uur.

De weg vanaf de veerboot van Teso, je mag er maar vijftig per uur.© Foto Instagram Reinier Schurer

Hij weet uit ervaring dat er soms flink gescheurd wordt op het weggetje vanaf de boot. ’Sommige bestuurders willen heel graag als eerste bij de stoplichten staan, gebruiken deze weg als dragstrip en overschrijden de snelheid ruimschoots.’

Zo ook deze zaterdag. Het apparaat waarmee Schurer de snelheid controleert blijft staan op maar liefst 113 kilometer per uur, 63 kilometer harder dan is toegestaan. Na de wettelijke correctie blijft daar op de bekeuring nog 59 kilometer overschrijding van over. ’Best een prestatie in een Fiat Panda overigens’, stelt Schurer met enige cynische humor vast.

De betrokken bestuurder kan er niet mee lachen, zo blijkt. ’De verkeersofficier weet wel raad met deze verdachte, die het er allemaal niet bepaald mee eens was.’ Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De bestuurder van de Fiat Panda reed 113 kilometer per uur.

De bestuurder van de Fiat Panda reed 113 kilometer per uur.© Foto Instagram Reinier Schurer

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.