Chaotische taferelen bij AZ: wedstrijd kort stilgelegd nadat supporters het stadion binnendringen en het veld op stappen [video]

Vuurwerk werd naar binnen gegooid in een van de hoeken van het stadion.

Vuurwerk werd naar binnen gegooid in een van de hoeken van het stadion.© Foto Mediahuis

Jeroen Haarsma
Alkmaar

De competitiewedstrijd AZ-NEC is zaterdagavond kortstondig stilgelegd nadat AZ-supporters het lege stadion binnenkwamen en enkele mensen zelfs het veld betraden.

Daarvóór was het al onrustig rondom het stadion, waar vanwege de coronamaatregelen geen publiek naar binnen mocht. Na een minuut of tien staken fans vuurwerk af. Een deel ervan ging de lucht in, maar er kwam ook vuurwerk terecht achter een van de cornervlaggen ín het stadion. Het zorgde voor flink wat rook én herrie door knallen die door het stadion galmden.

Even later kwam een groep supporters op een of andere manier het stadion binnen. Dat gebeurde in dezelfde hoek als waar het vuurwerk naar binnen werd gegooid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadat enkele fans ’Alkmaar hooligans’ scandeerden en over de boarding klommen, legde scheidsrechter Jeroen Manschot het duel kortstondig stil. De spelers gingen niet naar binnen, want de fans verdwenen vrij snel weer naar buiten.

Op het moment van de onrust stond AZ al met 0-1 achter, na een vroeg doelpunt van NEC-middenvelder Jordy Bruijn.

Het is niet de eerste keer dat vuurwerk dit seizoen voor problemen zorgt bij AZ. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, gespeeld op 30 oktober, werd vanuit een supportersvak zwaar vuurwerk gegooid. Dat incident leidde tot de aanhouding van een supporter.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen