Gerestaureerd dek van Van Kinsbergenbrug per schip weer naar Den Helder gebracht. ’Hout vervangen door kunststof’

Het brugdek in behandeling bij Griekspoor.

Het brugdek in behandeling bij Griekspoor.© Foto PODH

Arie Booy
Den Helder

De brug gaat terug. Het gerenoveerde dek van de Van Kinsbergenbrug wordt dit weekend op transport gezet naar de Helderse haven.

Het dek is bij Griekspoor in Amsterdam flink onder handen genomen. ,,Op 27 oktober is het dek per schip naar Amsterdam gebracht”, brengt Kees Turnhout, Hoofd Infrastructuur van het havenbedrijf in herinnering. ,,De firma Griekspoor heeft de afgelopen weken reparaties aan de staalconstructie uitgevoerd en de constructie van een nieuwe verflaag voorzien. Ook het houten brugdek was aan vervanging toe.”

Er is een nieuw kunststof dek geplaatst waarmee de brug weer voldoet aan de nieuwe normen voor de belastbaarheid door het hedendaags wegverkeer. Turnhout: ,,Begin volgende week wordt het dek teruggeplaatst, waarna het wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag.”

December

Port of Den Helder verwacht dat de brug begin december weer in gebruik zal worden genomen. Tot die tijd kunnen fietsers en voetgangers gebruik blijven maken van de tijdelijke pontonbrug. De omleidingen verlopen volgens Turnhout tot nu toe zonder noemenswaardige problemen. De pontonbrug wordt zeer intensief gebruikt door vooral marinemensen die van en naar het haventerrein gaan.

De Van Kinsbergenbrug valt onder de onderhoudstaak van het havenbedrijf. Net zoals de renovatie van de Zeedoksluis die binnenkort wordt opgeleverd.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.