Concrete plannen zijn er nog niet, maar de naam voor nieuwe woonwijk in Winkel is er wel al: Dahlia Park

Guido Scholtens, directeur Scholtens Projecten (links) en wethouder Theo Groot tekenen een intentieovereenkomst.

Guido Scholtens, directeur Scholtens Projecten (links) en wethouder Theo Groot tekenen een intentieovereenkomst.© Foto gemeente Hollands Kroon

Sophie Biesboer
Winkel

Er zijn plannen om aan de rand van Winkel, op een stuk grond van zeven hectare, een nieuwe woonwijk te bouwen. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn, is de naam er wel alvast: Dahlia Park.

Scholtens Projecten uit Wognum en de gemeente Hollands Kroon hebben vrijdag hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst. De nieuwe woonwijk zou tussen de Trambaan, de Dorpsstraat en de Nieuwe Niedorperweg moeten komen. Het is de bedoeling dat de directe omgeving en andere belanghebbenden hun zegje mogen doen in het project. ,,Want het wordt ook hun wijk’’, belooft Guido Scholtens van het Wognumse bedrijf.

Dahlia Park dus. Scholtens: „De dahlia is een prachtige bloemsoort in vele kleuren en vormen. Zonder dahlia’s geen bloemencorso. De corsowagen verbindt de buurt. Vandaar de keuze voor Dahlia Park. Wat natuurlijk ook helemaal past bij de aangrenzende bloemenbuurt en het nabijgelegen park.”

Vraag is groot

Ook in Winkel en omgeving is de vraag naar woningen groot. Wethouder Theo Groot: „In de begroting 2022 hebben we opgenomen dat we tussen nu en twee jaar duizend nieuwe woningen in procedure brengen. Dit plan is er daar één van.”

Omwonenden worden binnenkort uitgenodigd voor het participatietraject. Voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk is ook een bestemmingsplanwijziging nodig. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad van Hollands Kroon of de bestemming wordt gewijzigd. En daarmee of de nieuwe woonwijk er ook daadwerkelijk komt.

Meer informatie over Scholtens Projecten en Dahliapark op: www.wonen-dahliapark.nl

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.