Tweede zaak ’De Bourgondiër’ sluit deuren in Egmond aan Zee na dodelijk verkeersongeluk, personeelsproblemen en corona: ’2021 was onwijs hectisch jaar’

De zaak in Egmond aan Zee.

De zaak in Egmond aan Zee.© Beeld De Bourgondiër

Martijn Mak
Hoorn

Brasserie de Bourgondiër in Egmond aan Zee, het tweede restaurant van de familie Broekmeulen uit Hoorn, sluit zijn deuren.

Op de Facebookpagina van het restaurant staat een emotioneel beladen bericht, wat met pijn in het hart is geschreven. „2021 is een onwijs hectisch jaar geweest.”

Verkeersongeluk

De sluiting is het gevolg van een opeenstapeling van ellende. Op zaterdag 3 juli kwam Lukas Broekmeulen om het leven bij een verkeersongeluk. Hij was samen met zijn vrouw Rhea eigenaar van beide zaken. In diezelfde zomer kampte De Bourgondiër met een chronisch personeelstekort en daar kwam de coronacrisis nog eens bovenop. „Dit alles heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat wij er voor kiezen de deuren te sluiten.”

’Trots op wat we hebben neergezet’

Het team van Brasserie De Bourgondiër is desalniettemin ’enorm trots’ op wat het afgelopen half jaar is neergezet en de grote vaste gastenkring die de zaak in deze korte periode heeft opgebouwd. „Graag blijven we jullie ontvangen in ons andere restaurant in Hoorn.”

Per december dit jaar gaat de deur op slot.

Lees ook: Groots laatste eerbetoon voor verongelukte Lukas Broekmeulen (40). Eerst muisstil, daarna een oorverdovend applaus. ’Het besef is er nog steeds niet’ [video]

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen