Bloemetje voor bedrijven die zich hard maken voor personeel met beperking in Edam-Volendam

Wethouder Hans Schütt samen met het personeel van ’t Lokkemientje.

Wethouder Hans Schütt samen met het personeel van ’t Lokkemientje.© Foto Marcel Molle

Christian Sier
Edam

Wethouders Vincent Tuijp en Hans Schütt van Edam-Volendam hebben drie lokale bedrijven in het zonnetje gezet omdat zij personeel hebben aangenomen voor wie het lastiger is een baan te vinden, bijvoorbeeld door een beperking. „Werkgevers hebben vaak koudwatervrees.”

Als het op bloemen aankomt is Johan Grootendorst van tuincentrum ’t Lokkemientje in Edam meestal de leverende partij, maar op donderdag heeft hij zelf eens een bosje cadeau gekregen. Wethouder Hans Schütt van de gemeente Edam-Volendam heeft hem verrast met een bezoekje, als dank voor het aannemen van een vaste werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt. Grootendorst is er duidelijk door overvallen.

Dennis Mühren (27) uit Volendam is de bewuste werknemer. Hij wist wel van de verrassing en is ook aanwezig tijdens het bezoek van de wethouder. Mühren vertelt dat hij is gediagnosticeerd met PDD-NOS, een stoornis die valt binnen het autistische spectrum. Daardoor raakt hij snel overprikkeld. Mühren begon in 2014 bij het tuincentrum als winkelmedewerker en hovenier, maar stapte later over naar een nieuwe werkgever.

Hij voelde zich bij zijn nieuwe baan uiteindelijk toch niet op zijn plek, dus is hij sinds dit jaar weer terug bij ’t Lokkemientje. Mühren heeft het er nog altijd erg naar zijn zin, zegt hij: „Het wordt nu drukker omdat de kerstdagen eraan komen. De drukte gaat geleidelijk aan omhoog, dus ik kan het helemaal aan, hoor.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Dennis Mühren (27) kan ondanks zijn PDD-NOS prima zijn draai vinden bij het tuincentrum.

Dennis Mühren (27) kan ondanks zijn PDD-NOS prima zijn draai vinden bij het tuincentrum.© Foto Marcel Molle

Koudwatervrees

Zijn werkgever Grootendorst is heel bij met Mühren, zegt hij. Grootendorst denkt dat werkgevers vaak bang zijn voor het onbekende en daarom terughoudend zijn in het aannemen van personeel voor wie het doorgaans lastiger is om aan een baan te komen: „Het is wat moeilijker om zo iemand aan te nemen en je moet zorgen voor meer begeleiding, maar dat is prima. Het is koudwatervrees, maar ook een gebrek aan kennis.”

Grootendorst legt uit dat het UWV en de gemeente werkgevers ook financieel kunnen ondersteunen en adviseren wanneer zij iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aannemen.

Wethouders Hans Schütt en Vincent Tuijp van Edam-Volendam zijn naast ’t Lokkemientje ook langs geweest bij zorgboerderij De Duizendpoot in Middelie en Schröder Watersport in Volendam. Ook daar zijn werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Drie bedrijven maar, dat lijkt een beetje karig. Hoe is het gesteld met de arbeidsemancipatie in Edam-Volendam?

Schütt zegt niet ontevreden te zijn, maar ziet nog ruimte voor verbetering in zijn gemeente: „We zitten met z’n allen in een enorme ’rat race’. Alles moet steeds sneller en goedkoper. Daardoor vallen dit soort mensen buiten de boot. Ik zou er ook liever geen politiek punt van willen maken. Het moet vanzelfsprekend zijn voor werkgevers om ook mensen aan te nemen die net even anders zijn. We hebben in deze gemeente heel veel ondernemers. Dus als het hier niet kan, dan kan het nergens.”

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen