Telstar speelt sinds 2007 weer tegen ADO Den Haag. Trainer Jonker: ’Helaas geen lekkere voetbalsfeer door ontbreken publiek’

Monne Reitsma
Velsen-Zuid

ADO Den Haag komt vrijdag naar Velsen-Zuid en dat is al weer enige tijd geleden. Op 30 september 2007 verloor Stormvogels Telstar met 1-2 van de ploeg uit Den Haag.

De Haagse ploeg promoveerde in het seizoen 2007/2008 na play-offs naar de eredivisie om daar pas afgelopen seizoen weer uit te degraderen. Een snelle terugkeer is de wens maar zes strafpunten, omdat de club de financiën niet tijdig op orde had, zorgen ervoor dat ADO Den Haag als zevende is geklasseerd.

,,Zonder die strafpunten zouden ze op de plek staan waar ze zeker thuishoren”, erkent Telstar-trainer Andries Jonker de kracht van de komende tegenstander. Met zes punten erbij zou ADO immers derde staan. ,,Het is gewoon een goede ploeg, ook in de breedte. Ze hebben voor elke linie wel een speler op de bank zitten die gelijkwaardig is aan de basisspelers.”

Die luxe heeft Telstar niet, maar dat neemt niet weg dat de Velsenaren het dit seizoen de ’sterkere ploegen’ wel altijd lastig maken. Dat is ook precies vrijdagavond de bedoeling. ,,We willen ze problemen bezorgen en kijken of we kunnen winnen”, zegt Jonker, die het jammer vindt dat er geen publiek welkom is.

,,Normaal neemt ADO een paar honderd man mee, daar gaat ons publiek dan tegenin zodat er een lekker voetbalsfeertje ontstaat. Dat is er nu niet, we zijn weer terug bij af.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen