Kerkvrijwilliger uit Bunschoten-Spakenburg verdacht van ontucht met zeven kinderen

Jurgen Swart
Bunschoten-Spakenburg

De 34-jarige A. van de G. uit Bunschoten-Spakenburg die verdacht wordt van het misbruiken van zeven kinderen, hangt tbs boven het hoofd.

Dat bleek donderdag in de regie-zitting in deze zaak in de rechtbank in Utrecht. Het deskundigen-advies luidt tbs met voorwaarden. Normaal gesproken neemt het Openbaar Ministerie bij de inhoudelijke behandeling dat advies over.

De Bunschoter werd vorig jaar december in eerste instantie aangehouden op verdenking van het misbruiken van twee minderjarige kinderen in de privésfeer. Gedurende het onderzoek groeiden de verdenkingen tegen de man.

In drie van de zeven gevallen heeft de verdenking betrekking op misbruik door de verdachte tijdens zijn vrijwilligerswerk bij een door een kerk georganiseerde kinderopvang in Bunschoten een jaar geleden.

Hij wordt nu ook beschuldigd van het vervaardigen van kinderporno met vier van de zeven slachtoffertjes. Hij maakte films en foto’s van zijn slachtoffers.

De officier van justitie vertelde ook dat het onderzoek klaar is. Alle verhoren zijn afgerond en de verdediging heeft de studioverhoren van de kinderen kunnen bekijken.

Half december moet er nog een reclasseringsrapport komen. Deskundigen adviseren om tbs met voorwaarden op te leggen. Dan zou de verdachte een ambulante behandeling krijgen.

Deze zitting was alleen nodig omdat de verdachte in voorarrest zit. De rechtbank moet die voorlopige hechtenis iedere drie maanden beoordelen. De verdediging had geen verzoek gedaan Van de G. vrij te laten. De verdachte heeft eerder gezegd dat hij tijdens de behandeling van de zaak tekst en uitleg zal geven.

De rechtbank verlengde het voorarrest op verzoek van het OM. De zaak wordt inhoudelijk behandeld op 25 januari. Er is een hele dag uitgetrokken voor die behandeling.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen