Zr.Ms. Pelikaan komende week op bezoek in Suriname. ’Militairen lopen mee in defilé’

De Pelikaan in de West.© Archieffoto

Arie Booy
Den Helder

De samenwerking van de Koninklijke Marine met het leger van Suriname gaat weer een stap verder met het bezoek van Zr.Ms. Pelikaan aan dat land.

Het Nederlandse marineschip is tot en met 26 november in Suriname. De komende week zullen samen met de Surinaamse Kustwacht en het Surinaams Nationaal Leger enkele trainingen worden gehouden. Tevens zal op 25 november een detachement van het Nederlands marinepersoneel meelopen in het traditionele defilé tijdens de viering van de Surinaamse onafhankelijkheid.

De komst van de Pelikaan komt voort uit de hernieuwde betrekkingen tussen Suriname en Nederland. Tijdens het bezoek van de vorige minister Ank Bijleveld-Schouten aan Suriname zijn er afspraken gemaakt over hernieuwde militaire samenwerking. Zo hebben vorige maand twee Surinaamse militairen vanaf Curaçao kennis gemaakt met de taken en manieren van opereren door de Koninklijke Marine en de Kustwacht Caribisch Gebied.

Zr. Ms. Pelikaan is het logistiek ondersteuningsschip van de Koninklijke Marine in het Caribisch Gebied. Het schip ligt normaal in Willemstad op Curaçao. De laatste keer dat de Pelikaan Suriname bezocht was in 2010.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.