De Fjoertoer Egmond gaat toch niet door, nu de maximale eindtijd van de wandeltocht vol lichtjes 18.00 uur is: ’Een bittere pil’

Toch een streep door de Fjoertoer 2021.© Foto Le Champion

Suzanne Rijnja
Egmond aan Zee

Een bittere pil. Zo noemt de organisatie het. De Fjoertoer Egmond gaat dit jaar toch niet door vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

Afgelopen zomer zei Tom Limmen van de organiserende partij Le Champion nog er vertrouwen in te hebben. „Maar goed, ik heb natuurlijk geen glazen bol”, vulde hij daarna aan. Had hij die toen wel, was hij vast met de voorbereidingen gestopt. De sportorganisatie moet namelijk toch een streep door het wandelevenement zetten.

Het is onmogelijk om de Fjoertoer dit jaar te organiseren, omdat evenementen na 18.00 niet meer mogen. En een wandeltocht vol lichtjes en natuurlijk niks als het nog niet donker is. „Het moet juist in de avond plaatsvinden om sfeer en beleving over te brengen, daarom is overdag organiseren geen optie”, meldt de organisatie.

Dit jaar zou de achtste editie van de wandeltocht over twee dagen verspreid worden, 26 en 27 november. „Vorige week werd de organisatie geheel verrast door de nieuwe maatregelen. Het is dan ook een bittere pil voor alle deelnemers, betrokken instanties, sponsors, vrijwilligers, bewoners, kunstenaars en medewerkers.”

Alle deelnemers krijgen een bericht van de organisatie. Die maakt ook alvast de data voor komend jaar bekend: 25 en 26 november. De inschrijving opent in juni.

Lees ook: Voor het eerst niet een, maar twee dagen door een verlicht Egmond lopen tijdens de Fjoertoer. En de eerste 5000 tickets zijn al verkocht. ’Mensen hebben er vertrouwen in’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.