Dit jaar niet over de ’gróte, gróte zee’: Sinterklaas in Egmond aan Zee is zonder intocht, maar met speurtocht

Dit jaar geen traditionele intocht over zee in Egmond.

Dit jaar geen traditionele intocht over zee in Egmond.© Archieffoto jjfoto.nl/Jan Jong

Suzanne Rijnja
Egmond aan Zee

Geen boot op zee, geen Sint op het strand. De sinterklaasintocht in Egmond aan Zee gaat er dit jaar anders uitzien dan normaal.

„We balen heel erg, maar die anderhalve meter afstand kunnen we als organisatie niet handhaven”, zegt Marian Stam van het sinterklaascomité. „Heel Egmond komt op de intocht af. En ook mensen van buitenaf, omdat hij hier via zee binnenkomt. De hoofdstrandingang is daar niet breed genoeg voor.”

In plaats van een intocht, hebben alle kinderen op school al een speurtocht uitgedeeld gekregen. Zaterdag kunnen ze die doen door naar letters te zoeken in het dorp, waar ook jonge pieten rondlopen. Ook kunnen ze een kleurplaat inleveren bij een van de pieten op het Pompplein (inloop van14.00 tot 16.00 uur).

Sinterklaasjournaal

Daarnaast zijn tante Yv, Ome Olaf en Opa Piet - bekend van het lokale sinterklaasjournaal - zijn in het dorp te vinden. „Tante Yv is het eindpunt van de speurtocht.”

Sinterklaas gaat Egmond aan Zee overigens niet stilletjes voorbij. De binnenkomst van de goedheiligman in het kustdorp is straks te zien op het lokale sinterklaasjournaal. Daarin zal hij de kinderen ook toespreken.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen