IJsselmeervogels oogt als los zand in Scheveningen: ’De slechtste wedstrijd onder mijn leiding’ [video]

Jacob-Jan van de Groep
Den Haag

Scheveningen en IJsselmeervogels leken, na een wedstrijd die ook geen winnaar verdiende, de punten eerlijk te verdelen. Michael de Niet had echter andere plannen en bracht de ’Rooien’ uit Bunschoten-Spakenburg de zesde nederlaag van het seizoen toe: 2-1.

Met de teruggekeerden Danny van den Meiracker, Eef van Riel en Darren Rosheuvel in zijn selectie hoopte IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst de 0-2 nederlaag van vorige week tegen Katwijk van zich af te spelen.

In Scheveningen was er in fases van de wedstrijd echter geen touw aan het spel van de bezoekers vast te knopen. ,,Dit was de slechtste wedstrijd onder mijn leiding”, gaf de Zwollenaar ruiterlijk toe.

Zijn elftal wist de rug nog wel te rechten en tekende de gelijkmaker aan via Khalid Tadmine, die een harde voorzet van Daniël van Son bij de tweede paal binnenwerkte. Daarna bracht De Gunst aanvaller Van den Meiracker binnen de lijnen en dat deed het spel van IJsselmeervogels goed. ,,Danny is slim, weet waar de ruimtes liggen en fungeert als aanspeelpunt. Ik had een fase ook echt het gevoel dat hij nog zou vallen voor ons.”

Helaas voor De Gunst en héél IJsselmeervogels raakte Rydell Poepon de buitenkant van de paal, waarna De Niet in blessuretijd aan de andere kant zijn tweede van de wedstrijd binnenschoof. Komende zaterdag staat de derby tegen Spakenburg op de rol, al hebben beide ploegen al aangegeven die niet te willen spelen vanwege het niet toelaten van publiek bij voetbalwedstrijden.

De Gunst: ,,Ik zou het niet erg vinden als de competitie tijdelijk wordt stilgelegd. Dan hebben wij de mogelijkheid om gerichter en meer met elkaar te trainen en wat oefenwedstrijden te spelen, indien mogelijk. En een derby zonder publiek is natuurlijk niet wenselijk. Die hoor je voor een volle bak te spelen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Scheveningen-IJsselmeervogels 2-1

33. De Niet 1-0, 49. Tadmine 1-1, 90+2. De Niet 2-1.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen