Tip Petertje Oort leidt niet naar oplossing cold case-zaak uit 1982

Petertje Oort.© Archieffoto

Virginia Groenendijk
Purmerend

De serieuze tip die Peter R. de Vries eind vorig jaar kreeg over Peter Oort heeft niet geleid tot oplossing van de zaak. Het 10-jarige jongetje (liefkozend Petertje genoemd) werd 16 augustus 1982 levenloos in de Purmerringvaart aangetroffen.

De misdaadverslaggever besteedde in november 2020 weer aandacht aan de verjaarde zaak nadat Petertjes moeder, Sientje, overleed. De lokale omroep RTV-Purmerend interviewde hem daarover, waarna de tip binnenkwam. Deze aanwijzing bevat ’toetsbare elementen’ zei De Vries in december vorig jaar tegen deze krant. ,,Het is een tip in de categorie waar je op aanslaat als misdaadverslaggever.’’

De tip ging over een vermeende pedofiel die mogelijk met de zaak te maken zou hebben, zegt een politiewoordvoerder. ,,We hebben de tip serieus onderzocht, maar zijn tot de overtuiging gekomen dat deze, reeds overleden, persoon geen betrokkenheid had bij deze zaak.’’ Het duurde vrij lang voor de tip was uitgezocht omdat het ’lang duurde om bij de bron te komen’.

De politie denkt dat Petertje om het leven is gekomen door doodslag of moord. Mogelijk is er ook sprake van een zedenmisdrijf.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.