Geluidsschermen bij brug A8 voorlopig niet hoger. Geen geld de komende jaren

De schermen langs de A8 bij de Coenbrug.© archieffoto DNP.NU

Frans van den Berg
Zaandijk

De bewoners langs de A8 bij Zaandijk hadden het graag gezien: hogere geluidsschermen. Maar de komende jaren is daar geen geld voor.

„Er is thans geen geld te vinden voor het verhogen van de schermen tijdens het groot onderhoud in 2024. Niet bij de gemeente en niet bij de provincie. Maar dit zou in de toekomst kunnen veranderen en dan is het handig als de nieuw te plaatsen schermen modulair van aard zijn en gemakkelijk op te hogen indien daar toekomstig geld voor gevonden wordt. Wethouder Breunesse gaat dit punt kortsluiten met wethouder Slegers die dit vervolgens gaat bespreken met wegbeheerder Rijkswaterstaat”, staat in het verslag van een gesprek tussen de wethouder en David Sluis van de Werkgroep Coenbrug A8.

De werkgroep was verbolgen over het feit dat in het actieplan luchtkwaliteit van de gemeente Zaanstad met geen woord werd gerept over maatregelen rond de A8, die langs Zaandam en dwars door Zaandijk loopt. Vandaar het gesprek met de wethouder. Voor de bewoners langs de A8 west dus voorlopig geen zicht op nieuwe maatregelen die de luchtkwaliteit ten goede komt. Wel zal de gemeente blijven lobbyen voor een snelheidsverlaging en wordt er voorlichting gegeven over wat je zelf kan doen om zo min mogelijk blootgesteld te worden.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.