Aangepaste intocht Sinterklaas Wijdenes: ‘afblazen zou alleen maar leiden tot verschuiving van mensenmassa’

Sinterklaas bedenkt alternatief voor intocht Wijdenes.

Sinterklaas bedenkt alternatief voor intocht Wijdenes.© Foto aangeleverd

Ronneke van der Genugten
Wijdenes

In goed overleg met burgemeester Michiel Pijl heeft John Schuyt, initiator van de sinterklaasintocht in Wijdenes, besloten af te zien van aankomst in het haventje en bezoek aan vier binnenlocaties.

Er is wel een alternatief gevonden voor de intocht op zondag 14 november.

De doorslaggevende reden voor de last-minute-wijzigingen is de anderhalvemeterafstandmaatregel. ,,Deze is op de boot en op de dijk, waar het altijd erg druk is, niet te handhaven”, vertelt Schuyt, alias Sinterklaas.

In samenwerking met de organiserende ondernemersvereniging De Drieban wordt er nu een landboot geregeld waarmee Sinterklaas zondag vanaf 11 uur onder muzikale begeleiding door Schellinkhout, Wijdenes, Oosterleek, Hem en Venhuizen trekt.

Verschuiving

Schuyt: ,,Helemaal niets doen, had ook gekund. Maar volgens de burgemeester zou het afblazen van het evenement kunnen leiden tot verschuiving van mensen, omdat deze dan op zoek zouden kunnen gaan naar een andere intocht. Wij sluiten ons aan bij de burgemeester, die dit niet wenselijk achtte. We hopen dat deze afgeslankte vorm toch een mooie start is van een uniek kinderfeest.”

Meer informatie over de route: zie www.sintinwestfriesland.nl en/of de facebookpagina.

Lees ook: Coronapandemie treft ook sinterklaascomités: Zelftesten voor pieten en aangepaste intochten

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen