Voetbalmakelaar Raiola, vastgoedman Prins en man die imperium opbouwde met luxe meubels bij regionale multimiljonairs in Quote 500

Het vermogen van Mino Raiola wordt geschat op tweehonderd miljoen euro.

Het vermogen van Mino Raiola wordt geschat op tweehonderd miljoen euro.© Foto Zuma Press

Wessel Mekking
Haarlem

De in Haarlem getogen voetbalmakelaar Mino Raiola maakt een flinke sprong vooruit in de Quote 500. Het zakenblad schat zijn vermogen op tweehonderd miljoen euro. De zaakwaarnemer stijgt van plek 389 naar 263 op de lijst van rijkste Nederlanders.

Ook andere multimiljonairs uit de Haarlemse regio staan in de jongste Quote 500. Vastgoedman Luigi Prins, onder meer bekend van de ontwikkeling van SugarCity, staat nog net in de ’hitparade’. Hij daalde van plek 458 naar 483, met een geschat vermogen van 115 miljoen euro. De directeur van Cobraspen is onder meer al jaren bezig met de transformatie van het vroegere suikerfabriekterrein in Halfweg. In de jaren tachtig redde Prins de toren van de Spaarnekerk, die op de Febo in Schalkwijk werd gezet.

(Tekst gaat door onder de foto)

Luxe meubels

Bloemendaler Theo Eichholtz tikt volgens Quote de driehonderd miljoen euro aan en staat op plek 162. Eichholtz bouwde een imperium op met meubels, aldus het magazine. Hij verdiende niet alleen geld met luxe meubilair. De laatste tijd is Eichholtz ook bezig met vastgoed. ,,Zo tovert hij samen met mede-Bloemendaler Frans Ludwig het oude V&D-warenhuis in Alkmaar om tot een luxe locatie met woningen en winkels. Laat Eichholtz maar (stenen) schuiven’’, schrijft Quote met een knipoog.

Familie Brenninkmeijer

De Brenninkmeijers mogen zich volgens Quote weer de rijkste familie van Nederland noemen. Het zakenblad schat het vermogen van de familie Brenninkmeijer op 23 miljard. Kledingzaak C&A legde de basis voor dit familievermogen.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen