Kuin start bouw nieuwe wijk Sally in Wijdenes

Wethouder Yvonne Roos-Bakker metselt een steen in een nieuw huis in plan Sally in Wijdenes.© Foto Barend Hoekstra

Cees Beemster
Wijdenes

Aannemersbedrijf Kuin uit Bovenkarspel is gestart met de bouw van 36 koopwoningen in het nieuwbouwplan Sally in Wijdenes. Het is voor het eerst sinds jaren dat het dorp nieuwe woningen krijgt.

Wethouder Yvonne Roos-Bakker van Drechterland gaf deze week de feestelijke aftrap van de nieuwbouw door zelf een steen in een nieuwe woning te metselen. Zij deed in aanwezigheid van de toekomstige bewoners van de huizen. Na de plichtpleging schoot confetti door de lucht op de bouwplaats.

(Tekst gaat door onder de foto)

Confetti schiet door de lucht op de bouwplaats in Wijdenes nadat wethouder Yvonne Roos-Bakker haar metselklus heeft gedaan.© Foto Barend Hoekstra

Plan Sally ligt midden in het dorp achter de Kerkbuurt en de Molenweg, niet ver van de lagere school en voetbalclub WSW. De nieuwe wijk wordt ontsloten via de Kerkbuurt. De woningen worden in opdracht van Vos Bouw- en Exploitatiemaatschappij BV gebouwd door Kuin.

Straatnamen

De huizen staan straks op het vroegere afwerpterrein met de codenaam Sally waarin geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit vliegtuigen wapens en munitie voor het verzet dropten. Om deze reden krijgen de straten in de wijk ook namen van de mensen die in de verzetsgroep Sally acrief waren. Er komt een Dirk Rooslaan, een Kollislaan, een Miedemahof, een Van Weeldenhof en een Sallypad.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen