Beemster musea gesloten tot 1 januari: ’Scannen QR-codes is een extra belasting voor vrijwilligers’

Debbie de Vries
Middenbeemster

Agrarisch Museum Westerhem en Betje Wolff Museum aan de Middenweg in Middenbeemster zijn tijdelijk gesloten.

Vanwege de aangescherpte coronaregels blijven de beide musea in Middenbeemster tot 1 januari 2022 dicht. ,,De nieuwe coronamaatregelen vereisen een strengere toegangscontrole bij het bezoek aan de musea. Dit betekent een extra belasting voor de dienstdoende vrijwilligers. Wij vinden dit niet wenselijk. Daarnaast ontbreekt het aan goede QR-code scanapparatuur’’, zo laat het bestuur weten.

De musea waren in de wintermaanden alleen op zondagmiddag geopend, maar blijven nu helemaal gesloten. Groepsbezoek is onder voorwaarden wel mogelijk. Hiervoor kan de website www.historischgenootschapbeemster.nl worden geraadpleegd.

Beide musea hebben een tijdelijke tentoonstelling. In Agrarisch Museum Westerhem is naast de tentoonstelling over het agrarisch leven in de Beemster rond 1930 ook een expositie over de bevrijding en wederopbouw van de Beemster rond het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Betje Wolff Museum heeft een tentoonstelling over de reizen die Betje Wolff heeft gemaakt. In 1788 reisde Betje samen met Aagje Deken naar Trévoux in het revolutionaire Frankrijk. Ze voelden zich niet meer zo veilig in Nederland gezien hun politieke voorkeur.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen