Drie tips over mishandeling Mallorca, maar gouden tip ontbreekt [video]

© Foto District8/Owen O'Brien

ANP
HILVERSUM

De politie heeft sinds de uitzending van Opsporing Verzocht drie tips gekregen over de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca. De gouden tip zit er nog niet bij, maakte de politie woensdag bekend.

Het Openbaar Ministerie kondigde dinsdag een beloning van 15.000 euro aan voor de gouden tip in het onderzoek naar het uitgaansgeweld afgelopen zomer. In de uitzending van Opsporing Verzocht toonde de politie een foto van een „mogelijk cruciale” ooggetuige die het geweld wellicht van dichtbij heeft gefilmd.

Het gaat volgens de politie om een Nederlandse jongeman met een Amsterdams accent en lichtblond haar. De man staat op beeldmateriaal van andere getuigen, die hebben verklaard dat hij de mishandeling daadwerkelijk heeft gefilmd.

„Zulk materiaal is voor ons heel belangrijk, omdat we dat mogelijk kunnen gebruiken om de gebeurtenissen 100 procent duidelijk te krijgen”, zei een politiewoordvoerder. „Maar ook als hij niet heeft gefilmd, is hij een cruciale ooggetuige.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie gaf in het opsporingsprogramma ook aan „heel graag” nader in gesprek te willen met een aantal anonieme tipgevers. „We hebben een aantal aanvullende vragen voor hen.”

In de ochtend van 14 juli waren er meerdere gewelddadigheden in de plaats El Arenal op het Spaanse eiland. Meerdere mensen raakten gewond bij een vechtpartij in een café. Bij een tweede incident op de boulevard werd de 27-jarige Heuvelman dusdanig mishandeld dat hij enkele dagen later kwam te overlijden.

Het Openbaar Ministerie verdenkt in totaal acht Gooise jongeren van betrokkenheid bij de gewelddadigheden op Mallorca. Vijf van hen zitten op dit moment nog vast. Zij staan woensdag 17 november voor de rechtbank in Lelystad tijdens een eerste openbare zitting.

Lees ook: Voorarrest zesde Mallorca-verdachte niet verlengd, ook twee andere verdachten vrijgelaten

Lees ook: Bewijsvoering in Mallorcazaak schiet niet op. Spaanse politie liet steken vallen bij onderzoek naar dodelijke mishandeling

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen