IJsclub De Veert in Sint Maarten profiteert van Boomfeestdag. Driehonderd planten de grond in met hulp van leerlingen obs De Zwerm

Leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 hielpen woensdag met het planten.© Foto Marc Moussault

Tessa Thepen
Sint Maarten

De Boomfeestdag op ijsclub de Veert in Sint Maarten was deze woensdag bedoeld om de baan te verduurzamen en meer groen te planten. Zestig leerlingen van basisschool De Zwerm hielpen daar een handje bij.

„Het was een geweldige ochtend”, zegt Erik Vroege, secretaris van de ijsclub. „Alles viel mooi op zijn plek en er waren veel blije gezichten.”

(Tekst gaat door onder de foto’s)

Voor vijfhonderd struiken moesten gaten worden geschept.© Foto Marc Moussault

De hele ochtend zijn de leerlingen beziggeweest op de IJsbaann.© Foto Marc Moussault

Die blije gezichten waren van de zestig kinderen van basisschool De Zwerm. Zij mochten helpen met het planten van al het groen. „Het mooie was dat alle leeftijden aanwezig waren, van groep 1 tot en met groep 8”, zegt Erik. „Er werden groepjes van vier gemaakt en we hebben daarin de leeftijden zoveel mogelijk gemixt. Ontzettend leuk om zo aan de gang te gaan. We hebben driehonderd struiken in de grond gezet, allerlei verschillende soorten.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Zaterdag wordt nog gecheckt of alle geplante struiken echt goed in de grond zitten.© Foto Marc Moussault

Een groep vrijwilligers is betrokken bij de ijsbaan en vlak voor het planten werd door een van de enthousiastelingen ontdekt dat er een plant tussen zat die giftig is voor paarden. Erik: „Die hebben we snel weggehaald. Iemand was op internet gedoken en kwam er op die manier achter. Op ons terrein staan hekken, maar op aangrenzend terrein staan paarden. Als de plant onder het hek doorgroeit, kan het zomaar zijn dat een paard ervan eet. Dat willen we niet.”

Zaterdag loopt de club de geplante struiken nog na. „Het was zware klei en niet alles staat even strak en diep”, aldus Erik. „We gaan dan ook de rest van de planten, nog vijfhonderd stuks, in de grond zetten.”

In de omgeschepte grond was glibberig klein leven te vinden.© Foto Marc Moussault

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.