Politie krijgt zo’n vijftien tips over gewelddadige overvallers. Bende is mogelijk niet verantwoordelijk voor vijf, maar zes overvallen

De verdachten van de overval in Noord-Scharwoude afgelopen zomer.© Videostill Opsporing Verzocht

Suzanne Rijnja
Heerhugowaard/Noord-Scharwoude

De politie heeft zo’n vijftien tips binnengekregen na de uitzending van Opsporing Verzocht, dinsdagavond. In het televisieprogramma werd aandacht gevraagd voor gewelddadige groep overvallers die - in wisselende samenstellingen - mogelijk betrokken is bij zes overvallen.

Tijdens de uitzending ging het vooral om de overvallen in Heerhugowaard De Noord en Noord-Scharwoude afgelopen zomer. Daarnaast ziet de politie ook gelijkenissen met overvallen in Nieuwe Niedorp, De Goorn, Avenhorn en Berkhout.

De bende schuwt geen geweld en er is bij meerdere overvallen geschoten. De overval in Berkhout leidde zelfs tot de dood van Sjaak Groot (72). Een 27-jarige Alkmaarder zit hiervoor vast in verband met zijn vermoedelijke betrokkenheid.

„We zijn harststikke blij met de tips en dat iedereen met ons meedenkt”, zegt de politiewoordvoerder. „Tips doorgeven kan nog altijd. Als iemand nog iets weet over de voertuigen of betrokkenen, horen we het graag.”

Bekijk hier het item over de overvallen in Opsporing Verzocht:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Reconstructie gewelddadige overval caravanstalling Heerhugowaard: Haar echtgenoot wordt geslagen met een koevoet. Haar zoon bewerkt met een strijkijzer. ’Dan lig je in angst. Maken ze hem dood?’ [video]

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.