Wandeltocht 40MM uit Venhuizen wint meeste geld bij actie Rabobank

Het tuinproject van de Bosmanstaete was een van de gelukkigen die geld kreeg uit handen van directeur Ronald Bleeker (links) van de Rabobank West-Friesland. Rechts Sjaak de Lange van de stichting, in het midden mede-presentator para-atleet Geert Schipper uit Spanbroek.© Foto Guillaume Groen

van onze verslaggever
Zwaagdijk-Oost

De 40MM uit Venhuizen als grote winnaar uit de bus te komen bij de verkiezing van de Rabo ClubSupport. De afgelopen weken konden West-Friezen uit 758 doelen en projecten kiezen voor steun van de Rabobank.

Na het tellen van alle stemmen bleek de 40MM de winnaar. Zij ontvangt € 2.716,37 met als doel het moderniseren van de organisatie, waaronder het aanpassen van de website. Maar er waren veel meer winnaars. Zo ontvangt het bakkerijmuseum in Medemblik een bijdrage voor voel-objecten in de bakkerij. Voetbalvereniging De Zouaven een bijdrage voor trainingsmateriaal voor de jeugd.

,,Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben,” zegt Ronald Bleeker, directeur coöperatieve bank van West-Friesland. ,,Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Zo versterken wij het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”

Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben meer dan 30.000 clubs zich landelijk opgegeven. In West-Friesland hebben 758 verenigingen zich aangemeld. Tot en met 25 oktober konden leden van Rabobank stemmen op hun favoriete club of vereniging.

Het totale overzicht is te bekijken op rabobank.nl/leden/clubsupport.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen