Sinterklaas niet met de boot naar Zaandijk

De aankomst bij het AAK terrein is dit jaar niet mogelijk.

De aankomst bij het AAK terrein is dit jaar niet mogelijk.© archieffoto Erik Rietman

van onze verslaggever
Zaandijk

Sinterklaas komt in Zaandijk niet met de boot aan op zaterdag 20 november.

Het Sinterklaascomité van de stichting Zaandijk Leeft! heeft het programma moeten aanpassen vanwege de coronamaatregelen. Zo is er dit jaar geen aankomst met de pakjesboot bij AAK op de Lagedijk en is er geen gezamenlijke afsluiting in de kerk De Ontmoeting op de Parklaan. ,,Dit zou een check op een coronatoegangsbewijs van begeleiders van de kinderen op beide locaties vergen en mogelijke discussies geven die niet op een kinderfeest thuishoren. Daarom is dit jaar gekozen voor een doorstroomevenement, oftewel een rondrit. Natuurlijk blijven de basismaatregelen over onder meer afstand houden en thuisblijven bij ziekte, onveranderd van kracht’’, laat de organisatie weten.

Op 20 november rijden sinterklaas en zijn gevolg vanaf 16 uur stapvoets met paard en wagen een uur lang door Oud Zaandijk. De route begint bij AAK in de Valkstraat en eindigt op het Schoolpad achter De Spar-Guisweg.

In Zaandam komt sinterklaas ook niet met de boot aan, maar in Wormerveer weer wel. Daar meert de boot op 20 november om 14 uur aan in de Zaanbocht, voor De Jonge Prins, waar op de kade meer ruimte is voor het publiek.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen