Rondreizende expositie met portretten geeft letterlijk een gezicht aan Dijk en Waard

Dirk de Graaf in zijn woning De Pathefoon.© Foto Marjolein Ansink

Roel van Leeuwen
Broek op Langedijk

Dirk de Graaf van de Pathefoon in Zuid-Scharwoude - een huis vol bijzondere spulletjes - is één van de meer kleurrijke inwoners die de nieuwe gemeente Dijk en Waard straks rijk is.

Het portret van De Graaf maakt deel uit van een reeks van 33 portretfoto’s van toekomstige Dijk en Waarders die door fotografen Marjolein Ansink en Norbert Reijngoud zijn gemaakt. De foto’s laten zien hoe divers de nieuwe gemeente is en ze geven letterlijk een gezicht aan Dijk en Waard. Uit de korte quotes bij de foto’s blijkt het eigen verhaal van de geportretteerden, die naast alle verschillen hun liefde voor hun woonplaats delen.

Dit weekend werd de expositie ’Onze kijk op Dijk en Waard’ geopend in het gemeentehuis van Heerhugowaard door de achtjarige Joël Laseur, als een van de jongste geportretteerden. De tentoonstelling zal de komende tijd verschillende plekken aandoen, vanaf dinsdag in het winkelcentrum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. Vanaf 22 november is de expositie te zien op het gemeentehuis van Heerhugowaard en later zullen de foto’s zijn te bewonderen in het Kloosterhof in Noord-Scharwoude en winkelcentrum Middenwaard.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.