De ’calzone’ pakt weer goed uit voor hockeyers Overbos

Dylan Beukers schreeuwt het uit nadat hij uit een strafcorner het winnende doelpunt heeft gemaakt. Beukers wordt gefeliciteerd door Jens Scheerman.

Dylan Beukers schreeuwt het uit nadat hij uit een strafcorner het winnende doelpunt heeft gemaakt. Beukers wordt gefeliciteerd door Jens Scheerman.© Foto Ron Pichel

Lisa Deen
Beverwijk

De hockeyers van Overbos hebben thuis met 4-3 gewonnen van Alkmaar, de nummer drie in de eerste klasse. Een ’calzone’ hielp de Beverwijkers naar de overwinning.

Geen warme dubbelgevouwen pizza, maar een strafcornervariant die luistert naar de bijnaam ’calzone’ leverde Overbos zondag uiteindelijk drie punten op. „Die variant heet bij ons al sinds jaar en dag zo”, lacht assistent-coach Geert Meijerhof wanneer hij erover vertelt. „Je draait hem weg, vouwt hem dubbel en legt hem klaar voor iemand anders om hem op te eten. Dat laatste doet Dylan Beukers voor ons altijd.”

In de 68e minuut schreeuwde Beukers het dan ook uit nadat hij de winnende goal had binnen geslagen. „We hebben deze variant bewust bewaard tot het laatst en je ziet dat hij er weer goed uitkomt”, zei Meijerhof. „Alkmaar liep met drie man uit, waardoor voor ons de linkerkant helemaal open lag. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt, want Dylan peerde hem erin.”

Toch hadden de Beverwijkers het zondag niet makkelijk tegen Alkmaar, wist Meijerhof. Hoewel zijn ploeg in de zesde minuut op 1-0 voorsprong kwam door een veldgoal van Jens Scheerman, stonden de ploegen bij rust op gelijke hoogte: 1-1. „Het tweede kwart werd bij ons wat rommelig. Alkmaar kwam iets meer in onze cirkel en was drukkender, iets wat wij in het eerste kwart meer hadden. Eigenlijk hadden we bij rust al met 2-1 voor moeten staan”, blikte Meijerhof terug op de eerste twee kwarten.

Terugkeer

Na een kort intermezzo op het naastgelegen veld scoorde Scheerman weliswaar de 2-1 waar Overbos lang naar snakte, maar luttele minuten later kwam ook Alkmaar tot scoren. „In het derde kwart zakten we door het ijs. Na die gelijkmaker bleef Alkmaar doordrukken en kwam uiteindelijk ook op de 2-3. Het derde kwart was duidelijk voor hen.”

Pas in het vierde en laatste kwart kwam Overbos langszij. Via Bart van Dongen kwamen de Beverwijkers in eerste instantie tot 3-3, waarna Alkmaar het met een strafcorner nog spannend maakte. Die wilde er echter niet in, waarna Overbos met de ’calzone’ de 4-3 binnenschoot.

„Met een 3-3 gelijkspel hadden we al tevreden mogen zijn. Dat had misschien al terecht geweest, maar dat het dubbeltje eindelijk eens onze kant op valt is toch ook wel lekker. Dit was een mooie overwinning”, besloot Meijerhof.

hockey mannen

eerste klasse

OverbosAlkmaar4-3

6. Scheerman 1-0, 14. Smit 1-1, 37. Scheerman 2-1, 45. De Jong 2-2, 52. Prins 2-3, 65. Van Dongen 3-3, 68. Beukers 4-3.

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen