Rabobank Clubsupport verdeelt 60.000 euro onder clubs in de Zaanstreek

Ronald Massaut
Zaandam

Het mag weer, zelfs ’groots’ en theatraal. Toch vond de uitreiking van cheques voor de Rabobank Clubsupport nog even gewoon buiten plaats. Rabobank Zaanstreek verdeelde zaterdag 60.000 euro op de koffie bij WSV in Wormer.

Bijna negentig Zaanse clubs, verenigingen en stichtingen hebben zich vanaf september opgegeven voor de actie Clubsupport. Stuk voor stuk hebben zij een doel dat met de huidige middelen niet of moeilijk is te realiseren. Daarvoor doen zij een beroep op deze subsidiepot van de Rabobank Zaanstreek. Met dit verschil, dat het de leden zijn - niet de bank of de rekeninghouders - die het geld verdelen. Elk lid van de Rabobank mocht drie stemmen uitbrengen op hun favoriete vereniging of bestedingsdoel. En het moet natuurlijk een klant zijn van de Rabobank.

De voorbije jaren was het eerder een groot feest voor de deelnemende en veel ’verdienende’ clubs. Vorig jaar werd het onder corona een sobere editie. In totaal 88 Zaanse clubs hadden zich dit jaar aangemeld bij hun Rabobank. Te verdelen was een bedrag van 60.000 euro. Zaterdag werden de enveloppen uitgedeeld bij voetbalvereniging WSV in Wormer.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.