Jongen (14) slachtoffer van gewelddadige straatroof in Landsmeer

© ANP

Internetredactie
Landsmeer

Een 14-jarige jongen is donderdagmiddag rond 16.00 uur op gewelddadige wijze beroofd op de Kanaaldijk in Landsmeer. De politie is op zoek naar getuigen.

De jongen fietste donderdagmiddag vanuit Amsterdam over de Kanaaldijk in de richting van Landsmeer, toen hij drie jongemannen met twee scooters ’wheelies’ zag maken. Nadat hij hier aan voorbij was gefietst, haalden twee van de jongemannen op één scooter hem in en bleven met hun scooter stunten. Verderop in de buurt van de jachthaven kwam hij ze weer tegen. Dit keer stond het tweetal naast de scooter en spraken hem aan. Tijdens het gesprek greep één van de verdachten de fiets van het slachtoffer vast en eiste zijn spullen. Daarbij werd hij ook bedreigd en geslagen. De 14-jarige jongen liep hierdoor licht letsel op. De twee verdachten vertrokken met de buit op een scooter in de richting van Amsterdam.

Signalement

Een verdachte had een lichte huidskleur en droeg een zwarte helm met rode ‘oortjes’. Hij was gekleed in een groene, lange jas en had een gouden tand. De andere man was licht getint en droeg een zwarte jas en zwarte helm.

Heeft u iets gezien? Bel met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.