Persfotograaf mishandeld in Bunschoten-Spakenburg, verdachte aangehouden

ANP
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG

De politie heeft donderdagavond een 58-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden op verdenking van mishandeling van een persfotograaf. De fotograaf werd rond 19.15 uur mishandeld en bestolen van zijn fotoapparatuur op De Hooistreep in de plaats. De fotograaf raakte volgens de politie niet ernstig gewond en kwam met de schrik vrij.

Het incident gebeurde toen de fotograaf buiten op de openbare weg foto’s maakte in opdracht van deze krant bij de condoleance ter nagedachtenis van een van de twee jonge Bunschoters die dit weekeinde onder nog niet opgehelderde omstandigheden om het leven kwamen. De fotograaf stond op de openbare weg toen er een man op hem afkwam en hem mishandelde.

Lees ook: Persfotograaf Caspar Huurdeman aangevallen en van camera beroofd in Bunschoten; Uitvaartverzorger eiste dat fotograaf zijn foto’s wiste en greep camera toen Huurdeman dat weigerde

Op basis van de verklaring van de fotojournalist werd de man even later aangehouden, aldus de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en wordt verhoord. De persfotograaf heeft zijn camera teruggekregen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen