Reünie bij De Paus: allemaal idolaat van The Rolling Stones

Reizen door de tijd met Volendamse ’Stones’band.© Foto aangeleverd

Ronneke van der Genugten
Lutjebroek

Charlie Watts is niet meer, maar herinneringen aan The Rolling Stones blijven levend. Dat bewijzen John en Garm Kok, Theo Reus en John Steenbrink. Het viertal bundelde de krachten voor een Stonesavond in café De Paus in Lutjebroek.

De avond begint zaterdag 6 november al vroeg: om 18 uur gaan de deuren open voor een avond gezellig samen zijn, naar muziek luisteren en erover praten. „Omdat we al om 24 uur dicht moeten, hebben we besloten eerder te beginnen. Rond etenstijd, daar is rekening mee gehouden, er is een foodcorner ingericht”, vertelt Theo Reus.

Reus is, net als Garm Kok, groot Stonesfan. John Kok is eigenaar van De Paus en Steenbrink is aangeschoven voor zijn contacten met Volendam, waar de hoofdact van de avond vandaan komt. „De 14-koppige band Time Traveling with the Rolling Stones, met Jan Veerman als leadzanger, heeft 43 nummers ingestudeerd. Het zijn echte Stonesfreaks. Pareltjes die ze gaan zingen zijn onder andere ’Time waits for no one’ en ’Heart of Stone’.”

Naar verwachting komen bezoekers van heinde en ver naar deze reünie, weet Reus uit ervaring. „We zijn zo’n 15 jaar geleden begonnen. Inmiddels staan we bekend als een van de leukste Stonesfeesten van Nederlands. We hebben in al die jaren echt iets leuks opgebouwd.”

DJ Wicky, ook idolaat van The Stones, draait als muzikale ondersteuning tot 19.30 uur, ook de pauzes worden door hem ingevuld met nummers van The Rolling Stones.

De organisatie verloot 3x2 kaartjes voor het evenement. Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk zaterdagmorgen 11 uur mailen naar ttm.reus@quicknet.nl , met de mededeling dat ze graag in aanmerking voor de gratis kaartjes.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen